Ilyen ízélményre még sosem volt példa! Ez a vegán hamburger garantáltan elnyeri a szívek és ízlelőbimbók tetszését!

Szóba került a válás Hódi Pameláéknál? Aggasztó hírek érkeztek a párról

A hagyományos hamburger alapja a marhahús, ám érdemes figyelembe venni, hogy a vörös húsok túlzott mértékű fogyasztása különféle egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezek közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos megbetegedések, valamint a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának növekedése.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy a marhahús helyett valamilyen könnyebb, egészségesebb alapanyag mellett döntsön. Jó választás lehet a csirke vagy hal, de ha igazán izgalmasra vágyna, próbálja ki a vegetáriánus vagy vegán burgereket. Készítheti akár otthon is - például lencséből, babból, tofuból vagy gombából - de ha gyorsabb megoldást keres, válasszon egy előre elkészített verziót.

A Herbaház gazdag kínálatából egy különleges, félkész terméket választottunk: a Vegánmanufaktúra Vegán Grill Burgert. A grillrácsra helyezve igazi élményben volt részünk. Az állaga, illata, pörkölési jegyei és ízvilága mind-mind lenyűgöző meglepetéseket tartogattak. Ráadásul 100 grammja csupán tizedannyi zsírt tartalmaz, mint egy hagyományos marhahús-pogácsa, miközben 18,1 gramm fehérjét biztosít - ami szinte egyenértékű a húsfélékkel.

Érdemes megemlíteni, hogy ez a burger búzasikérből készült, ami azt jelenti, hogy lizinben, egy létfontosságú aminosavban, alacsonyabb a tartalma. Azonban ha változatos és növényi alapú étrendet folytatsz, ez nem okozhat gondot.

A hamburgerzsemlét is tudatosan választottuk ki: a Balviten Gluténmentes Vegán Sokmagvas Hamburger Bucija nemcsak glutén-, hanem tojás- és tejmentes is - így többféle érzékenység esetén is bátran fogyasztható. A pirítás után kívül ropogós, belül puha - éppen ahogyan szeretjük. Plusz pont, hogy tele van hasznos rostokkal is, köszönhetően a napraforgómagnak, lenmagnak és almarostnak. Ezek a rostok támogatják az emésztést, a bélflórát, sőt a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszanak.

A burgerünket egy igazán különleges hozzávaló tette teljessé: a Fermentini Kajszis Csalamádé. A gyártó klasszikus csalamádét aszalt sárgabarackkal bolondította meg - így a savanykás íz mellé egy kellemes, édeskés gyümölcsösség is társult. A fermentálás ráadásul nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi az ételt: a hasznos baktériumok segítenek a vitaminok felszívódásában, támogatják a bélrendszer működését és az immunrendszerünket is.

Készítse elő a grillsütőt, és állítsa be a megfelelő hőmérsékletet. Amíg bemelegszik, mossa meg és készítse elő az alapanyagokat: a paradicsomot vágja karikára, a lilahagymát félfőre, az édesburgonyát hasábokra. A lilahagymát sózza le, adjon hozzá friss bazsalikomlevelet, majd hagyja összeesni, később pedig kevés ecettel ízesítse. A mangót hámozza meg, és vágja vastagabb szeletekre vagy cikkekre. Ha az Imperial grillsütő elérte az ideális hőmérsékletet, kezdődhet a sütés: vágja félbe a zsemléket, tegye őket a rács szélére, majd jöhet a Vegán Grill Burger és a mangó is. A grill szélén, egy kis serpenyőben a bazsalikomos lilahagymát is melegítse össze. Ha a burgeren megjelennek a pirulás jelei, leveheti az összetevőket, és jöhet az összeállítás.

A sült mangószeleteket először egy csipetnyi mustárral bolondítsa meg, majd a zsemle alsó felére helyezze el ügyesen a rétegeket: kezdje a friss salátával, utána jöhet a szaftos burger, a karikára vágott lilahagyma, végül pedig a különleges fermentált savanyúság. Zárja le az egészet a zsemle tetejével, és ha kedve tartja, egy pálcikával rögzítse is az összetevőket. Most már csak egy falat választja el attól, hogy megtapasztalja, ez a hamburger messze túlmutat a megszokott ízek határain!

Related posts