Hatósági ellenőrzés alá vonták a közkedvelt élelmiszereket, és az eredmények igencsak váratlanok lettek - Agro Napló.

A dubai csokoládé különleges ízvilága világszerte óriási népszerűségnek örvend, és a közösségi médiában terjedő receptek sokakat inspirálnak az otthoni elkészítésére. Németországban vizsgálatok során kiderült, hogy több importált csokoládé összetevői, például a pálmaolaj és a szezámmag, veszélyesek lehetnek, illetve megtévesztőek a fogyasztók számára, ezért országos ellenőrzést sürgetnek.

A dubai csokoládé megjelenése igazi szenzációt keltett világszerte. A közösségi média platformjain hetek óta szárnyra kaptak a különböző receptek, amelyek sokakat bátorítanak arra, hogy saját otthonaikban is megpróbálják elkészíteni ezt az egyedülálló édességet. A dubai csokoládé iránti lelkesedés már Németországot is elérte, ahol a Baden-Württemberg tartomány élelmiszerellenőrző hatósága nyolc importált csokoládét vizsgált meg - számolt be róla a Spiegel nyomán a 24.hu.

A vizsgálat során napvilágra került, hogy három török csokoládéminta szezámmagot tartalmazott, ami potenciálisan veszélyes lehet az allergiások számára. Ezzel szemben öt, az Egyesült Arab Emírségekből érkező mintában a csokoládét pálmaolajjal helyettesítették, ami a fogyasztók megtévesztésének minősül. Peter Hauk, az élelmiszerügyi, vidékfejlesztési és fogyasztóvédelmi miniszter országos vizsgálatot kezdeményezett a dubai csokoládék ügyében. Kiemelkedő a dubai csokoládé, különösen a "Can't Get Knafeh of It" elnevezésű változata, amely a hagyományos közel-keleti knafeh desszert és a csokoládé izgalmas ötvözete. Ez az édes finomság tejcsokoládéba burkolt kataifi tésztát, pisztáciakrémmel és tahinivel gazdagítva nyújt különleges ízélményt.

Related posts