Hozzávalók: - 2 közepes cukkini - 1/4 csésze rizsecet - 2 evőkanál szójaszósz - 1 evőkanál cukor - 1 teáskanál szezámolaj - 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva - 1 teáskanál reszelt gyömbér - 1/2 teáskanál chilipehely (ízlés szerint) - 1/4 csésze friss kor

Az ázsiai savanyú cukkini elkészítéséhez először a cukkiniket hosszában négybe vagy hatba vágjuk mérettől függően, és kb. 5 cm-es hasábokra daraboljuk. Egy keverőtálban alaposan besózzuk és állni hagyjuk 15 percig. Közben a marinád hozzávalóit kikeverjük.

A cukkinihasábokat alaposan megmossuk folyó víz alatt, majd egy szűrőbe helyezzük, hogy jól lecsöpöghessenek.

Töltsük meg a befőttesüveget cukkinihasábokkal, majd locsoljuk meg ízletes marináddal. Zárjuk le alaposan, és egy jó alapos rázogatás után tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek szépen összeérjenek.

A pácolás után a hűtőben 4-5 napig gondtalanul tárolhatod, ezért ha az első próbálkozás sikeres, érdemes egy nagyobb adagot is készíteni belőle a következő alkalomra.

Javaslom, hogy a recept elkészítéséhez válassz kisebb, zsenge cukkiniket! A nagyobbak héja gyakran túl vastag, és a magos részük sem igazán ideális egy ilyen marinált ételhez. A fiatal cukkinik íze és textúrája sokkal kellemesebb lesz az elkészült fogásban.

Related posts